Nefes Koçluğu Nedir?

Nefes almak, hayatımızı devam ettirebilmek için otomatik olarak yaptığımız bir eylemdir. Ancak doğru nefes almak, hayat standartlarımızı artırarak bizleri daha mutlu bireyler haline getirmektedir.

Nefes Koçluğu Nedir?

Nefes almak, hayatımızı devam ettirebilmek için otomatik olarak yaptığımız bir eylemdir. Ancak doğru nefes almak, hayat standartlarımızı artırarak bizleri daha mutlu bireyler haline getirmektedir.

Nefes Koçluğu nedir? Konusu ise bu alanda sıkıntılar yaşayan kişilerin sorunlarını çözen insanlar olarak bir tanım bulabilmektedir. Çünkü nefes koçları nefes almayı kaliteli şekle getirerek,insanların hayat felsefelerini değiştirmektedir.

Nefes demek Hayat demektir.

İnsan ömrü Hayy ve Hu arası nefestir. Bir alış ve bir veriş. Hayy’dan gelip Hu’ya gitme seyri

Rahman’dan her an bize can olan nefesi duygu ve düşüncelerimizle kirletmeden geri vermeliyiz. Çünkü bu İlâhî nefha , kalp’leri arındırmak ve bilgi kanallarını uyumlandırmak için gönderildi. Allah , kuluna şah damarından daha yakın olduğunu söylüyor. Kendi’mizi idrâk edebilmemiz geçiş kapılarımızı bulabilmemiz ve ardındaki hakîkati keşfedebilmemiz için nefes döngüsünü sabır ve yüksek irade ile takip etmemiz gerekir. Sevgi ve saygılarımla 🍀

Nefes Koçluğu Ne İşe Yarar?

       Nefes Koçluğu online eğitimlerimiz çok fazla fayda ile kursiyerlerimize nefes almanın önemini kavratmaktadır. Nefes farkındalığını bilen kursiyerlerimiz aynı zamanda bilinen teknikleri danışanlarına anlatmanın eğitimlerini de görmektedir. Nefes almak aynı zamanda bilinçaltı eğitimlerini de kapsadığından ötürü derslerimiz oldukça farklı ve gerekli olan konuların tamamını içermektedir.

 

Nefes Koçluğu Nasıl Uygulanır?

       Nefes yaşamın ilk deneyimidir. Tüm canlıların doğumundan ölümüne kadar akan bir süreçtir. Hayatta kalmak ve bedeni enerji etmek için nefes alışverişini gerçekleştiririz. Yaşam mücadelesinin başlamasıyla birlikte uyku, beslenme, birtakım sağlık problemleri ve duygusal etkilerden dolayı doğal nefesimizi kaybederiz. Doğal nefesi kaybettiğimiz süreçte olumsuz birçok etkisini, bedenimizde ve ruhumuzda yıllarca görebiliriz.Bu evrede doğru nefes alma teknikleri ile farkındalığımızı ve yaşam kalitemize yeniden kavuşabiliriz.

Doğru nefes;

. Bedendeki varolan blokajları kaldırdığı için yaşam enerjisini tekrar düzenler.

. Stresi ve kaygıyı azaltır,

. Motivasyonu arttırır,

. Şarkı söyleme, uzun ve akıcı konuşmayı sağlar,

. Ağrıları azaltır,

. Kalbimize bakım yapar.

. Uzun süre nefes çalışmaları yapan kişiler daha dingin ve  daha huzurlu olurlar.

. Doğru nefes bedendeki blokajlı enerjiyi dönüştürerek bedenin sağlıklı hale gelmesini sağlar.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.