Yeni Alman Tıbbı Nedir?

Yeni Alman Tıbbı Nedir?

Dr.Ryke Geerd Hamer’ın The New Medicine yani Yeni Alman Tıp Yaklaşımı tezine dayanır. Dr.Hamer doktor olduğunda, psikiyatrist mi yoksa cerrah mı olacağına karar verememiş

ama beyin üzerinde çalışacağını biliyormuş. Çalışmaya başladığı ilk günlerden itibaren kendi beyin CT’lerini çekmeye başlıyor, bunların ileride beyindeki Dr.Hamer Odağı (Dr.Hamer Focus) olarak adlandırılacak buluşu olacağını bilmeden…

Cerrah olan Dr.Hamer evlenir ve iki çocuğu olur. O kadar iyi bir cerrah olur ki, günümüzde bile halen estetik cerrahisinde kullanılan bir neşter geliştirir. Bir gün, 19 yaşındaki oğlunun silahla  vurulduğu haberi gelir. 3 ay boyunca oğlunun yaşaması için mücadele verirler ancak bu mücadeleyi kaybeden oğlu, Dr.Hamer’ın kollarında ölür. Dr.Hamer, oğlunun ölümünün ardından yasa boğulur.

Bu kayıptan 2 ay sonra Dr.Hamer Prostat Kanseri olduğunu öğrenir. Yıllarca kanser üzerine çalıştığından kanserin bedende gelişme süresinin 1,5 yıl olduğunu bilmektedir. Ve sorgulamaya başlar bu nasıl, neden oldu diye? Kendi tedavisi süresince, aynı tanının konduğu yüzlerce hastayı inceler. Bu hastaların da kendisi ile benzer duygusal çatışmaları olduğunu gözlemler. Prostat kanserinin altında yatan en önemli duygusal travmalardan birinin “çok sevilen birini, özellikle çocuğun ölümü” olduğunu fark eder. 


Peki Kadınlar? Dr.Hamer bunun karşılığının kadınlarda nasıl ortaya çıktığını gözlemlemek üzere, yumurtalık kanseri olan kadın hastalarla da görüşür. Hastaların tomografi sonuçlarını incelerken bulduğu sonuçlardan çok etkilenir. Çekilen tomografilerde tüm prostat ve yumurtalık kanseri hastalığı olanların beyinlerinde de aynı noktada bir baloncuk (Hamer Odağı) olduğunu gözlemler ve çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırmaya karar verir. 

Kendi hastalığı sürecinde, sadece tümörün alınması için cerrahi müdahaleyi kabul eden Dr.Hamer, radyasyon ve kemoterapi almadan süreci yönetmeyi başarır. Özellikle meslektaşları ve ailesi tarafından çılgınca karşılanır bu durum. Ancak, Dr.Hamer’ın tamamen iyileşmesi ve hastalığının bir daha nüksetmemesi ile bu buluşun, hem kendisi hem dünyadaki bir çok insana yardımcı olacağına inanmıştır. 


Kanser konularını temel alarak çalışmalarına başlayan Dr.Hamer, bu araştırmaların ortaya çıkardığı bulgulara dayanarak yarattığı Yeni Alman Tıp Yaklaşımı sistemi ile hastalarının iyileşmesinde yardımcı olmuştur. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.